Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg

Ár:
6.857 Ft (5.399 Ft + ÁFA)
Cikszám: 4121 - Emelt minőségű, kiváló fedőképességű, feldolgozásra kész alapozó, amely ajánlott nedvszívás-kiegyenlítő és tapadás-elősegítő rétegként bármely Baumit vékonyvakolat alá. Kifejezetten javasolt a Baumit StyleTop, NanoporTop és openTop vakolatok alapozójaként. A termék elérhető 25 kg-os és 5 kg-os vödrös kiszerelésben. 

Paraméterek

Csomagolás 5 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 48
Paletta mérete 48 vödör/raklap = 240 kg
Csomagolás típusa vödör

Leírás

Baumit PremiumPrimer Alapozó 5 kg:

Vizes bázisú, feldolgozásra kész, oldószermentes diszperzió, amely segíti az alapfelületre való tapadást, egyenletes nedvszívóképességet biztosít. Pórusszűkítő hatása miatt részben csökkenti a vakolatok nedvszívóképességét.

Az alapozó használatával csökken a nedvszívó ásványi alapfelületek (építőanyagok) kötőanyag és nedvesség elszívó hatása, így a kötés-szilárdulási folyamatok optimálisan mehetnek végbe.  A páraáteresztő képességet nem befolyásolja. A magas pigmenttartalomnak köszönhetően kiváló az egalizáló hatása.

Vakolat felületének előkészítésére ásványi alapfelületeken, nedvszívás kiegyenlítőként és tapadóhídként a Baumit vödrös vékonyvakolatok (Baumit NanoporTop, Baumit StyleTop, Baumit SilikonTop, Baumit SilikatTop, Baumit GranoporTop és Baumit MosaikTop) megfelelő tapadásának biztosítására. 

Tárolás:

Száraz, hűvös, fagymentes helyen lezárva 12 hónapig tárolható. A megkezdett vödröt jól lezárva kell tartani.

Felhasználás

Alapfelület:

Az alapfelület legyen teherbíró, tiszta, laza részektől mentes, száraz, fagy-, kivirágzás-, és pormentes, ne legyen víztaszító. 

Alkalmas:

 • Hőszigetelő rendszerek ragasztótapasz rétegére
 • Mész, mész-cement és cement vakolatokra
 • Beton és más ásványi alapfelületekre (tapaszokra)
 • régi, jó tapadású ásványi, szilikát- és diszperziós alapozókra és vakolatokra
 • Mész-gipsz, gipsz-mész és gipsz vakolatokra 

Nem alkalmas:

 • friss mészvakolatokra
 • műanyagokra, lakkozott felületekre ill. olajos és enyves festékekre 
 • krétás ill. porló felületeket mechanikusan tisztítsuk meg
 • beton felületekről a zsaluleválasztó olajat forró gőzzel vagy speciális zsaluolaj eltávolítóval tisztítsuk le
 • szennyeződött és/vagy algás felületek: mechanikus tisztítás vagy forró gőzzel ill. speciális anyagokkal (Baumit Felújító Oldat) való kezelés
 • rossz tapadású, málló ásványi bevonatok: mechanikusan eltávolítani
 • károsodott ill. repedezett alapfelületek: tapasszal (pl. Baumit StarContact) átsimítani és adott esetben Baumit StarTex üvegszövettel erősíteni. 
Feldolgozás:

Ne adjunk hozzá más terméket. Szükség(!) esetén 5 % vízzel hígítható. A Baumit PremiumPrimer alapozót lassú járású keverővel alaposan keverjük fel. Az alapfelület legyen szilárd és száraz. A Baumit PremiumPrimer alapozót hengerrel vagy ecsettel hordhatjuk fel. Egyidejűleg, teljes felületen, megszakítás nélkül dolgozzunk. Kétrétegű felhordás esetén (pl. különböző nedvszívású felületek) minden munkafázis között tartsuk be a megfelelő várakozási időt: min. 24 óra. 

Általános tudnivalók:

A levegő, az anyag és az alapfelület hőmérséklete +5 °C felett legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. A homlokzatot megfelelően védjük a közvetlen napsütéstől, esőtől, erős széltől, (pl. állványvédő háló segítségével).  A magas páratartalom és alacsony hőmérséklet (pl. késő ősszel) természetesen a kötési időt meghosszabbítják.  
 
Minden további réteg felhordása esetén a 24 órás várakozási időt be kell tartani (+20 oC.hőmérséklet és 60 %-os relatív páratartalom mellett).