Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baumit Nivello Centro 25 kg

Ár:
5.123 Ft (4.034 Ft + ÁFA)
Cikszám: 5111 - Gyorsan kötő, beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő, amely kiválóan alkalmazható régi és új beltéri felületeken, felújításoknál padlóburkolás előtti kiegyenlítésre. 

Paraméterek

Nyomószilárdság > 35 N/mm²
Max. rétegvastagság 5
Hajlító szilárdság > 7 N/mm²
Anyagszükséglet kb. 1.5 kg/m²/mm
Vízszükséglet kb. 5.5 l/25 kg
Paletta mérete 54 zsák/raklap = 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Nivello Centro 25 kg:

Padlófűtés esetén is. Nagy szilárdságú (C35), pontterhelhető. Kitűnő alapfelület hideg és melegburkolatok (laminált lapok, szőnyeg, pvc, linóleum, gumi), ragasztott parkettaburkolatok és műgyantabevonatok alá egyaránt. Járható 2-3 óra múlva. Burkolható rétegvastagságtól függően kb. 24-48 óra múlva. 

Gyárilag kevert, feszültségmentes, az MSZ EN 13813 szerint CA-C35-F7 osztálybesorolású szárazkeverék, önterülő aljzatkiegyenlítő mindenféle régi és új alapfelületekre.  Vízzel történő keveréssel folyékony konzisztencia. Géppel és kézzel bedolgozható. 

Felhasználás

Alkalmazás:

A Baumit Nivello Centro gyorsan kötő, beltéri önterülő aljzatkiegyenlítő habarcs. Alkalmazható régi és új beltéri felületek padlóburkolás előtti kiegyenlítésére. Nagyszilárdságú, pont-terhelhető, glettelt és sima felület készíthető az alapfelülettel kötésben, kitűnő alapfelület hidegburkolatok (kerámia, csempe, padlólapok stb.) és meleg-burkolatok (parketta, ragasztott parketta, padlószőnyeg, linóleum) alá. Műgyanta bevonatok alá előzetes egyeztetés után. Ajánlott lakótérben, irodákban, folyosókon, középületekben. A hatékony és a gyors hőleadó képessége miatt padlófűtéshez különösen alkalmas.

Tárolás:

Száraz helyen, raklapon fóliázva 9 hónapig tárolható. 

Alapfelület:

Az alapfelület feleljen meg az előírásoknak, legyen szilárd, portól, bevonatoktól, leválasztó szerektől, ragasztóanyagtól, laza részektől mentes ill. legyen tapadóképes. Az alapfelület legyen stabil, ép és ne legyen víztaszító.  A termék alkalmas minden szokásos ásványi alapfelületre pl. cement- és gipszesztrich. Nem alkalmas műanyag és fém alapokra.

Alapfelület előkészítése:

A Baumit Nivello Centro felhordása előtt nedvszívó alapfelület esetén Baumit Grunddal, a nem nedvszívű alapfelület esetén Baumit SuperGrunddal a felületet alapozzuk le. A meglévő dilatációs hézagokat az alapfelülettől a burkolatfelületig át kell vezetni. Mindenféle kötőanyag maradékokat (pl. betonmarógéppel, homokszórással stb.) eltávolítani. A maradék nedvességtartalom az előírások szerint a mindenkori burkolatfajtának megfeleljen. Minden fémrészt a korróziótól meg kell védeni. A falak és az oszlopok mentén erős dilatációs hézagtömítő szalagot kell felragasztani. Valamennyi lyukat eltömíteni.

Keverés és felhordás:

Kézi öntés akkor lehetséges, amennyiben a felületre a bekevert anyag max. 30 percen belül kiönthető.  A zsák tartalmát kb. 5,5 liter vízbe szórjuk és egy lassú járású keverővel jól átkeverjük (a kiegyenlítőmasszához alkalmas speciális keverőt alkalmazzunk, amivel a buborékképződés elkerülhető), amíg csomómentes homogén masszát nem kapunk (keverési idő: kb. 2 - 3 perc). Rövid állásidő után újra átkeverjük. Mindig a teljes zsáktartalmat keverjük. A bekevert habarcsot egymásután önteni, hogy az anyag egymással összekössön. Nagy felületek esetén ezért a keverési idő és a bedolgozási idő közötti időt feltétlenül minimalizáljuk, hogy a különböző keverésből származó anyagok kötése ne induljon be az összedolgozásig.   A kiöntött habarcsot a kívánt szintre egy munkamentben szétteríteni. Nagyobb keverővíz mennyiség és adalékszerek hozzáadása nem megengedett. Az egyszerű és pontos vízadagolás érdekében használhatjuk az alapozó üres 5 literes vödrét/kannáját.  

 
Gépi feldolgozásnál a szokásos anyagkeverő és továbbító berendezések (vakológép csigapumba D8-1,5 vagy R 8-1,5 vagy R7-1,5) alkalmazhatók. Az öntés előtt és rendszeresen az öntés alatt a habarcs terülő-képességét ellenőrizni (150 mm – 30/50 cm-es henger). A keverővíznek nem szabad az öntés után a kész masszából kiválnia. 30 perc feletti állásidőnél a készüléket és tömlőt is meg kell tisztítani. A kézi vagy gépi feldolgozásnál a friss masszát tüskéshengerrel (vékony rétegnél) vagy egyengető rúddal (vastagabb rétegnél) mozgatjuk, hogy buborékmentes és egyenletes felületet kapjunk. 

Általános tudnivalók:

A levegő, az alapfelület és az anyag hőmérséklete a feldolgozás és a kötés ideje alatt min. +10 °C, max. +30 °C legyen. Más te rmékek hozzáadása nem megengedett. A termék gyengén lúgos. A szembe kerülést elkerülni. SZEMBE KERÜLÉS esetén alapos öblítés tiszta vízzel. Szükség esetén orvoshoz fordulni. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása.  A padlófűtést a kiegyenlítés megkezdése előtt 24 órával kapcsoljuk ki. A padlóburkolat fektetése a kiegyenlítőmassza rétegvastagságától függően és az alapfelület nedvességtartalma szerint minimum 5 nap után (+20° C –os léghőmérsékletre és ≤ 70 % relatív páratartalomra vonatkoztatva. Magasabb hőmérséklet és alacsonyabb páratartalom esetén felgyorsul, alacsonyabb hőmérséklet és magasabb páratartalom esetén lelassul a kötési idő) lehetséges. Parkettaburkolás előtt az alapfelület nedvességtartalma max. 0,3 % lehet. A magas páratartalom és alacsony hőmérséklet a termék kötés-szilárdulási idejét befolyásolhatja. A feldolgozás ideje alatt feltétlenül tartsuk be az érvényben lévő előírásokat és irányelveket. A munkaterület környezetét védjük a fröccsenéstől; a felületet, a munkaeszközöket és a gépeket rögtön bedolgozás után vízzel alaposan tisztítsuk meg és mossuk le.  Nem alkalmazható kültérben és állandó vizesedésnek vagy nedvességterhelésnek kitett térben.