Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Baumit Baumacol FlexGres 25 kg

Ár:
2.498 Ft (1.967 Ft + ÁFA)
Cikszám: 11137 -

Cementbázisú, por alakú, flexibilis, élelmiszerbarát, fagyálló, műanyag adalékokkal javított, hidraulikusan kötő, vékonyágyazású ragasztóhabarcs.

Paraméterek

Csomagolás 25 kg
Csomagolás mennyisége raklapon 54
Anyagszükséglet kb. 3 - 5 kg/m² csempe típusától függően
Paletta súlya 1350 kg
Csomagolás típusa zsák

Leírás

Baumit Baumacol FlexGres 25 kg:

Cementbázisú, víz- és fagyálló, flexibilis, vékonyágyas burkolatragasztó anyag, csempék és mázas kerámialapok, greslapok, kőporcelánlapok és mozaikok ragasztására fokozottam igénybevételű alapfelületeken, pl. padlófűtés, kenhető vízszigetelés esetén, 30 x 30-as lapméretig, beltéri- és olyan kültéri felületeken, ahol jelentős hőmérséklet-ingadozás nem lép fel.

Kerámia csempék és lapok, kőporcelán lapok (gres) és mozaikok ragasztására átlagos mechanikai igénybevételű alapfelületeken, pl. előregyártott betonelemek (min. 3 hónapos), padlófűtés, teraszok ragasztása esetén, kis- és közepes méretű lapokhoz (max. 33*33 cm), Baumit Grund-dal alapozott gipsz vagy gipszesztrich aljazatokon, hagyományos vakolatokon.

Alkalmas beltérben és olyan fedett kültérben, ahol jelentős hőmérséklet ingadozás nem lép fel. Nem alkalmas fa, fém, műanyag felületeken.

Anyagszükséglet:

kb. 3 – 5 kg/m2, a csempetípusától függően

Tárolás: 

Száraz helyen, raklapon fóliázva 12 hónapig tárolható.

 

Felhasználás

Alapfelület:

Az alap legyen tiszta, száraz, jó teherbírású, fagy-, por-, sókivirágzás, laza, festék- és leválasztó-szer, olaj és zsírmentes részektől mentes. Nem lehet víztaszító.

Alkalmazható: Betonra, esztrichre, kőműves szerkezetekre, vakolatra, gipszkartonra, gipsz építőelemekre, anhidrid-esztrichre.

Nem alkalmas: Fémre, fára, műanyagra, és minden olyan alapfelületre, melynek zsugorodása még nem fejeződött be.

Keverés:

A porragasztót kimért tiszta vízbe szórjuk és lassú járású gépi keverővel (keverőszár) kb. 3 percen át csomómentes masszává keverjük. A készre kevert habarcsot nem szabad víz ismételt hozzáadásával újrakeverni!

Feldolgozás:

Ragasztás előtt a burkolólapokat nem szükséges megnedvesíteni. Először a ragasztóból vékony kontakt réteget kell felhordani, majd a Baumit FlexGres ragasztót glettvassal 45-60°-ban megdöntött fogazott glettvassal egyenletes rétegvastagságban hordjuk fel a még nedves felületre és a burkolólapokat ragasztási (nyitott) időn belül, enyhén eltolva, a felületre nyomást gyakorolva helyezzük el. A ragasztó jól fedje a hátoldalt. Ragasztóhabarcsos éleket, fugákat nedves szivaccsal azonnal tisztítsuk meg. A lapok beágyazódásának mértéke beltérben legalább 65 %-os, kültérben legalább 90 %-os legyen. Az előírt ragasztási időt feltétlenül tartsuk be, túllépése esetén (bőrösödés!) szedjük vissza a felhordott csemperagasztót és pótoljuk újjal. A gipsztartalmú esztrichek, aljzatkiegyenlítők tökéletesen szárazak legyenek (a nedvességtartalom max 0,5 CM%). Ezeket az aljzatokat alapozzuk Baumit Grund mélyalapozóval. Kültérben, nagy víz és mechanikai terhelésnek kitett helyeken, 30x30 cm-nél Ismeretlen tulajdonságú burkolólapoknál próbaragasztás javasolt. Kültéri fal- és padlóburkolásoknál a ragasztóhabarcsot a burkolólap hátoldalára is hordjuk fel (teljes fedettséget biztosítani).

Utókezelés:

Az alkalmazást követő 24 órán át a mechanikai terheléstől a felületet megvédeni (Ne járjunk rajta).

Kiegészítő termékek:

Baumit Grund mélyalapozó erősen nedvszívó alapfelület esetén

Baumit SuperGrund alapzó – nem nedvszívó felületen

Általános tudnivalók:

A felület, az anyag és a levegő hőmérséklete +5 °C-nál magasabb legyen a feldolgozás és a kötés ideje alatt. Csak tiszta – pl. vezetékes – vizet használjunk. Egyéb adalékszerek– pl. fagyásgátló – hozzákeverése tilos! Az aljzatra vonatkozó szabványokat, előírásokat, műszaki előírásokat mindenkor figyelembe kell venni! Magas páratartalom és alacsony hőmérséklet késlelteti, magas hőmérséklet gyorsítja a kötést és a szilárdulást. Javasolt szerszám: elektromos keverőgép, megfelelő méretű keverőedény, kőműveskanál, szivacs. A fogazott glettvas fogazatmérete a burkolatnak megfelelő legyen.